maanantai 30. tammikuuta 2017

Reissumiehen eväät

No heipä hei! Täällä sitä kirjoitellaan tien päältä - tai oikeastaan kiskoilta. Takana olisi kuuden päivän työreissu Seinäjoelle ja ajattelinkin nyt kirjoittaa miten se meni näin fitnessurheilijan näkökulmasta.


Pahimmillaan kisadieetti luo paineita jo arjen pyörittämiseen, kun täytyisi olla sen verran hyvin hököllä siitä mitä suuhunsa laittaa (ja milloin) ja saada treenitkin tehtyä mielellään kovemmin kuin koskaan ennen. Mitäs se sitten on, kun eletään viikko hotellissa ja tehdään yöt töitä?

Olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että minulle tuo fitness-arki menee jo ihan rutiinilla. Siinä ei ole säätämistä, ihmettelyä tai stressaamista, ja siksi normiarjessa dieettiläisen elämäkin on suhteellisen helppoa ja yksinkertaista. Minulle on myös kehkeytynyt suhteellisen hyvät rutiinit noille keikkareissuillekin, johon olen saanut yhdistettyä aika hyvin myös syömiset ja treenitkin. Harjoitus tekee mestarin, ja yritysten ja erehdystenkin kautta olen oppinut tekemään asioista stressittömiä ja suhteellisen sujuvia.


Joka reissussa on kuitenkin haasteensa, ja niin oli myös tässäkin. Hotellissa jossa asustelin, on remontti joka heitti vähän suunnitelmia ruokien lämmityksen suhteen uusiksi... Asukkaiden käytössä ollut mikro kun oli tehnyt katoamistempun, ja ruuat oli pakko käydä lämmittämässä respassa asti. Sinänsä mahtavaa, että sain käydä siellä lämmittämässä ruokani, olisi saattanut muuten vähän olla hankalaa saada aamupuuroa hiutaleina alas... :D Huone minulla oli kuitenkin hotellin perimmäisessä nurkassa, joten jokaisen lämmitettävän aterian kanssa oli vaellettava joskus ikuisuudelta tuntuva matka alakertaan ja takaisin huoneeseen... Nälkäisenä odottavan aika on joskus todella pitkä!


Mutta siinäpä nuo haasteet kuitenkin tämän reissun osalta olikin, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin! Otin aamupaloista lähtien kaikki ruuat mukaan joten tällä kertaa ei tarvinnut kikkailla yhtään aikojen tai ruokatilausten kanssa, ja se teki elämästä yllättävän helppoa. Loppuviikon söin sitten kotiruokien sijaan riisikakkuja tai couscousia sekä leikkelettä, joka olikin ihan piristävää vaihtelua proteiinien lähteenä. Kasviksina pikkuporkkanoita ja tomaattia, joten ihan toimivaa - vaikkakin hivenen pelkistettyä settiä siis.

Junaeväät pussista. Näppäriä nämä pussiateriat! 

Jauheet on helppo ja kevyt ratkaisu reissuun, kunhan pitää huolen siitä että syö oikeaa ruokaa silti päivässä enemmän kuin jauheita, niin kroppa ei säikähdä liikaa. :) 

Hotelliaamiainen a' la I Did It!

Treeneissä homma kulki paremmin kuin hyvin! Energiaa oli kuin pienessä kylässä ja koko viime viikon oli sellainen olo etten malta odottaa että pääsen taas treenaamaan! Hillitön euforia, hyvä olo ja into väritti kaikki viime viikon treenit, ja rauta nöyrtyi niinkuin en koskaan dieetillä olisi ollutkaan! Ihmettelin itsekin mistä nyt tuulee, mutta valkku tuumasi että kroppa käyttää nyt rasvavarastoja energianlähteenä tosi tehokkaasti ja käski vain nauttimaan nyt vielä kun voi. :D Ihanan rohkaisevaa, mutten yhtään epäile etteikö hän olisi oikeassa. Sanoista tekoihin siis, ja nautin vain olostani niin salilla kuin muutenkin.

Positiivisena huomiona on pakko sanoa, että vaikka oon jännittänyt tosi paljon dieetin ja nälän vaikutuksia noihin keikkoihin (jotka pyörii ihan puhtaasti fiilispohjalla) että milloin ei enää jaksa hymyillä ja käsitellä vaikeatkin asiakkaat ja tilanteet huumorilla, niin nyt sain optimoitua ruoka-ajat niin ettei nälkäkiukku ehtinyt nostaa päätään vaikka nälkä kurnikin välillä mahassa. Jes! Vielä ollaan siis selvillä vesillä.... *kop kop kop* ja keikoilla on vieläkin aivan timanttinen meininki! ;) Tästä on hyvä jatkaa, tällä viikolla lasketaan taas kaloreita mutta saan luultavasti myös tankkauksen joten ensi viikonlopun uudet keikkahaasteet ei vielä toivottavasti käy aivan ylitsepääsemättömiksi. :)


Ihanaa uutta viikkoa Sinullekin! <3 

Ei kommentteja: